امروزه مطالعات اسلامی یکی از رشتههای دانشگاهی و زمینههای پژوهشی مهم و فعال در عرصه علوم انسانی است. این زمینه پژوهشی چه در قالب یک رشته دانشگاهی مستقل و چه در قالب محتوایی در پژوهشها، در رشتههای مختلف در دانشگاهها و مراکز پژوهشی بینالمللی حضوری موثر دارد. علاوه بر آن هر ساله شمار زیادی نشست علمی، کتاب و مقاله نیز در زمینه به انتشار میرسد.
از سوی دیگر باید در نظر داشت که پژوهشها درباره اسلام و تشیع در مجامع دانشگاهی غربی در دهههای گذشته، همواره سیر صعودی داشته و هماکنون به عنوان یکی از زمینههای تثبیتشده در نظر گرفته میشود. این پژوهشها که طیف وسیعی از موضوعات را در بر میگیرد و توسط شمار زیادی از پژوهشگران مسلمان و غیرمسلمان صورت میگیرد، به دلایل گوناگون، خصوصاً در زمینه مطالعات اسلام شیعی، بیش از گذشته رشد خواهد کرد.
در این وبینار در ابتدا به بررسی ماهیت مطالعات اسلامی در آکادمیای غربی پرداخته میشود و سپس نکاتی اجمالی درباره تاریخ، ابعاد و ویژگیهای کلی آن مطرح میشود. در ادامه شرایط حضور موثر دانشپژوهان ایرانی، اعم از حوزوی و دانشگاهی، در این عرصه تشریح میشود و مشخصههای چنین حضوری توضیح داده میشود. از سوی دیگر از آنجا که حضور جدی دانشپژوهان ایرانی در آکادمیای غربی مستلزم تنظیم و تقویت ذهنیتها، مهارتها، برنامهها و شرایطی است که عموماً مورد غفلت قرار میگیرد، مطالب معطوف به این مسائل در مرکز وبینار حاضر قرار خواهد گرفت.
در نهایت، چشمانداز مطالعات اسلامی، مخصوصاً زمینه مسائلی ایرانی و شیعی، چه به عنوان یک رشته دانشگاهی و چه به عنوان محتوایی در پژوهشها در دیگر رشتههای علوم انسانی توصیف خواهد شد. پرسش و پاسخ میان شرکتکنندگان و سخنران پایانبخش این وبینار خواهد بود.
تذکرات:
- این برنامه به صورت زنده و آنلاین در پلتفرم اسکای روم برگزار میشود.
- برای شرکت در برنامه، ثبت نام الزامی است. در صورتی که متقاضیان بیشتر از ظرفیت برنامه باشند، میزان آشنایی و ارتباط حوزه پژوهشی افراد با بحث مورد ارائه، ملاک گزینش خواهد بود.
- در تکمیل فرم ثبت نام، خصوصا اطلاعات فردی، دقت کافی داشته باشید.
- در صورت به حد نصاب رسیدن متقاضیان، لینک تکمیل ثبت نام و شرکت در وبینار از طریق پیامک و پست الکترونیک، ارسال خواهد شد.
- پس از تکمیل ثبت نام، لینک شرکت در برنامه در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.